Tassenreparatie

Je kunt alle soorten tassen laten repareren bij Schoenmaker Enschede. Bijvoorbeeld handtassen, schoudertassen, shoppers, aktetassen, dokterstassen, rugzakken, schooltassen, belt bags, laptoptassen, reistassen en overige tassen.

Nieuwe rits in de tas plaatsen

Bij deze reparatieprocedure wordt de bestaande rits in de tas verwijderd en vervangen door een nieuwe rits. Dit kan nodig zijn wanneer de oude rits versleten, kapot of niet meer goed werkt.

Door het plaatsen van een nieuwe rits kan de tas weer optimaal gebruikt worden. Deze reparatie is mogelijk voor vrijwel alle soorten tassen.

Bij het vervangen van een rits wordt gekeken naar onder andere de lengte, de kleur en het materiaal van de rits, zodat de nieuwe rits zo veel mogelijk overeenkomt met de originele rits.

Om kwaliteit te garanderen gebruiken we alleen ritsen van de beste kwaliteit, vaak zijn deze ritsen beter dan het origineel.

Ook is het mogelijk om een tas zonder rits te voorzien van een nieuwe rits.

Sluiting van de tas vervangen

Wanneer de sluiting van een tas beschadigd, versleten of gebroken is, kan deze vervangen worden door een nieuwe sluiting. Dit omvat het verwijderen van de defecte sluiting en het bevestigen van een nieuwe sluiting, zoals een drukknoop, magneetsluiting, klittenbandsluiting of een sluiting met een sleutel of drukknop.

Repareren van scheuren en beschadigingen

Tijdens deze reparatie worden scheuren of beschadigingen gerepareerd. Ongeacht het materiaal kan vrijwel elke scheur worden hersteld.

Repareren of vervangen van de handvatten of hengsels

Als de handvatten of hengsels van een tas beschadigd zijn, kan je deze laten repareren door ze stevig vast te zetten of, indien nodig, te vervangen door nieuwe handvatten of hengsels naar keuze. Door deze reparatie wordt het draagcomfort en de functionaliteit van de tas herstelt, zodat deze weer gemakkelijk kan worden gedragen.

Repareren van de voering

Als de voering gescheurd, losgekomen of beschadigd is, kan deze worden hersteld door de voering opnieuw vast te zetten of te vervangen.

Het schoonmaken, verzorgen of verven van de tas

Naast het herstellen van tassen kan je ook tassen laten verzorgen of verven. Bij deze service wordt de tas grondig gereinigd en behandeld om vuil en vlekken te verwijderen. Er worden speciale reinigingsmiddelen gebruikt om de tas weer in optimale staat te brengen. Daarnaast kan de tas ook worden geverfd om vervaagde delen te herstellen of een nieuwe look te geven. Door het verzorgen en verven van de tas ziet deze er weer als nieuw uit.

Bovendien is het verzorgen van leren tassen belangrijk om de levensduur te verlengen. Tassen die regelmatig worden verzorgd, gaan langer mee en zullen ook minder snel scheuren en barsten vertonen. We geven je graag advies over de mogelijkheden.

Stiknaden herstellen: Gescheurde of losse stiksels

Bij deze reparatie worden losse of beschadigde stiknaden van de tas hersteld. De stiknaden worden opnieuw vastgezet met sterke en duurzame garen, waardoor de tas zijn stevigheid en duurzaamheid terugkrijgt. Dit zorgt ervoor dat de tas bestand is tegen dagelijks gebruik en de inhoud veilig blijft.

Vervangen van beschadigde of ontbrekende gespen

Als de gespen van de tas beschadigd, versleten of ontbreken, dan moeten deze worden vervangen door nieuwe gespen van vergelijkbare stijl en functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat de tas weer veilig kan worden afgesloten.

Schoenmaker Enschede - Cowboysbag nieuwe rits
Cowboysbag nieuwe rits
Schoenmaker Enschede - Cowboysbag nieuwe rits
Cowboysbag nieuwe rits
Schoenmaker Enschede - Nieuwe rits in tas
Nieuwe metalen rits in tas
Een tas zonder rits voorzien van een zwarte nylon rits

Meest gestelde vragen over tassen reparatie:

 1. Kan elke soort tas gerepareerd worden?
  • Ja, in de meeste gevallen kunnen alle soorten tassen gerepareerd worden, zoals handtassen, rugzakken en aktetassen. Of het nu gaat om leer, stof of kunststof, een ervaren professional kan vrijwel alle soorten tassen repareren. Kom langs voor advies of stuur je tas op naar Schoenmaker Enschede.
 2. Hoe lang duurt het doorgaans voordat een tas gerepareerd is?
  • De tijd die nodig is om een tas te repareren, kan variëren afhankelijk van de aard en ernst van de schade en de beschikbaarheid van vervangende onderdelen en de drukte. In de meeste gevallen kan een eenvoudige reparatie binnen één of enkele dagen klaar zijn, terwijl complexere reparaties mogelijk meer tijd in beslag nemen tot meestal maximaal één week.
 3. Wat zijn de kosten van een tassenreparatie?
  • De kosten van een tassenreparatie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de reparatie, het type tas, het materiaal en de omvang van de schade. Het is raadzaam om vooraf een prijsopgave te vragen bij de reparatieservice. Bij Schoenmaker Enschede kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte opvragen, je kan daar eventueel foto’s bijvoegen, zodat we de reparatie goed kunnen beoordelen.
 4. Kan een beschadigde designer tas gerepareerd worden zonder verlies van waarde?
  • Ja, een ervaren professional in tassenreparatie kan vaak beschadigde designer tassen repareren zonder verlies van waarde. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en vakmanschap kan de tas vaak in de originele staat worden hersteld.
 5. Welke soorten reparaties kunnen worden uitgevoerd aan een tas?
  • Vrijwel elk defect kan worden hersteld. De meest voorkomende reparaties aan tassen zijn: ritsen herstellen, repareren van scheuren, vervangen van handvatten, herstellen van voering, repareren van stiknaden en vervangen van sluitingen.
 6. Is het mogelijk om een tas met ernstige schade te repareren?
  • In de meeste gevallen kan een tas met ernstige schade worden gerepareerd. Het is belangrijk om de tas te laten beoordelen om te bepalen of de reparatie mogelijk is en de moeite waard is in vergelijking met de kosten van een nieuwe tas.
 7. Welke materialen kunnen gerepareerd worden, zoals leer, stof of kunststof?
  • Alle materialen kunnen gerepareerd worden, waaronder leer, stof, kunststof, nylon en canvas. Een ervaren professional heeft kennis en vaardigheden om met diverse materialen om te gaan en de juiste reparatietechnieken toe te passen.
 8. Hoe kan ik mijn tas het beste onderhouden om reparaties te voorkomen?
  • Om reparaties te voorkomen, is regelmatig onderhoud van de tas essentieel. Dit omvat het schoonhouden van de tas, vermijden van overbelasting, verzorging van het leer en het tijdig repareren van kleine gebreken om verdere schade te voorkomen.
 9. Kan de kleur of afwerking van mijn tas worden bijgewerkt tijdens de reparatie?
  • Ja, het is mogelijk om de kleur of afwerking van een tas bij te werken tijdens de reparatie. We hebben diverse middelen om de kleur bij te werken, vervaagde delen te herstellen of de tas een nieuwe afwerking te geven, zoals poesten of verven.
 10. Biedt de reparatieservice garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?
  • Ja natuurlijk, Schoenmaker Enschede geeft garantie op de uitgevoerde reparaties.