Schoenen oprekken

Zitten je schoenen te strak of knellen ze?

Bij Schoenmaker Enschede kun je schoenen laten oprekken, zodat ze niet meer te strak zitten en knellen.

Kom langs in de winkel voor advies 
of stuur je schoenen op.

Schoenen worden 24 uur op een oprekmachine geplaatst en langzaam vergroot naar het juiste formaat. Er daarbij ontstaat geen schade aan de schoenen.

Schoenen kunnen zowel in de lengte als in de breedte opgerekt worden.

Oprekken van schoenen

Schoenmaker Enschede biedt voor elk type schoen, ongeacht welk materiaal, de oplossing om schoenen naar wens te vergroten. Schoenen worden langzaam in 24 tot 48 uur vergroot naar het juiste formaat.

Wanneer laat u schoenen oprekken bij Schoenmaker Enschede?

– Schoenen te klein gekocht
Je kent het probleem, een paar nieuwe schoenen gekocht maar ze zijn achteraf een maat te klein. De schoenen zitten veel te strak of je komt niet met je voeten in de schoenen, waardoor het pijnklachten begint te veroorzaken.

– Schoenen knellen
Je hebt een paar schoenen gekocht die op het moment van aanschaf prima zaten, maar wanneer je de schoenen een uurtje draagt beginnen ze te knellen.

De schoenen worden bij Schoenmaker Enschede breder gemaakt op het punt dat de schoenen strak zitten. Nadat de schoenen breder gemaakt zijn kun je de schoenen dragen zonder pijnklachten.

– Hallux Valgus
Heb je last van het veelvoorkomende Hallux Valgus? De schoenen beginnen dan bij de grote tenen pijn te veroorzaken. Het duurt ontzettend lang voordat je gewend bent aan de schoenen of je kunt veel schoenen niet kan dragen vanwege de pijn die ze veroorzaken.

Schoenmaker Enschede heeft de mogelijkheid schoenen op een specifieke plaats te verbreden en het materiaal soepeler te maken. U heeft geen pijnklachten meer en kunt vrijwel alle schoenen dragen.

– Voeten zijn veranderd
Om een of andere reden zijn je voeten veranderd, waardoor er veel pijnklachten ontstaan. De schoenen zijn te klein geworden en knellen op een bepaalde plek.

Voor elke specifiek probleem hebben wij het apparatuur om schoenen weer draagbaar te maken zonder klachten. Kom gerust langs in onze winkel voor advies over de mogelijkheden.

Naast het oprekken met de oprekmachine kunt je schoenen oprekken door oprekspray te gebruiken, deze spray maakt het materiaal van de schoenen soepeler. Zoals gezegd; “Een knellend probleem soepeltjes opgelost.”

 • Laarzen oprekken
 • Leren schoenen laten oprekken
 • Suède schoenen laten oprekken
 • Nieuwe schoenen laten oprekken
 • Lakschoenen laten oprekken
 • Sportschoenen laten oprekken
 • Hakken laten oprekken
 • Stoffen schoenen oprekken
 • Voetbalschoenen oprekken

Zelf schoenen oprekken?

Er zijn verschillende tips die worden gegeven om schoenen zelf op te rekken, maar in de praktijk blijken deze methoden vaak niet effectief en kunnen ze zelfs het materiaal beschadigen. Hieronder wordt uitgelegd waarom deze tips niet altijd even goed werken:

 • Sokken dragen
  • Als schoenen knellen is het vaak niet aangenaam om dan dikke sokken te dragen, je kan dan bijvoorbeeld sneller blaren krijgen. Bovendien wordt het materiaal van de schoen dan alleen gespannen, daarmee heb je hetzelfde effect als met schoenspanners. Schoenspanners zijn niet gemaakt om te rekken, maar om schoenen in vorm te houden.
 • Natte schoenen of vochtige sokken
  • Schoenen nat maken is vaak geen goed idee, want leer heeft wel de eigenschap om enigszins uit te rekken wanneer het nat wordt, maar zodra het leer opdroogt, keert het weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Bovendien kan overmatig blootstellen aan water schadelijk zijn voor leer, omdat het leer kan uitdrogen en zijn natuurlijke oliën kan verliezen, wat de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal kan verminderen.
 • Schoenenspanners
  • Schoenspanners helpen niet bij het oprekken van schoenen, omdat schoenspanners ontworpen zijn om de vorm van de schoen te behouden en lichte kreukels te verminderen, niet om het leer op te rekken en de pasvorm te vergroten.
 • Föhnen
  • Het gebruiken van een föhn om het leer te verwarmen en schoenen op te rekken, kan leiden tot beschadiging van het leer. Want door hoge temperaturen kunnen oliën uit het leer verdwijnen. Het leer kan door warmte wat soepeler worden, maar zal niet veel uitrekken. Bovendien kan je dit alleen toepassen bij schoenen die van leer zijn, terwijl veel schoenen delen kunstleer, textiel of andere materialen bevatten, dan heeft het helemaal geen zin om te föhnen.

Als je direct een oplossing wil, dan kan je het beste jouw schoenen professioneel op laten rekken door Schoenmaker Enschede. Wij hebben apparatuur en middelen om schoenen professioneel te vergroten. Bovendien kunnen we precies oprekken waar de schoenen knellen, zowel in de lengte als breedte. Ook kunnen we schoenen van textiel, kunststof of andere materialen oprekken en/of verzachten.