Wandelschoenen verzolen?

Laat jouw wandelschoenen of bergschoenen verzolen van onder andere:

Meindl, Lowa, Hanwag, Scarpa, Salomon, La Sportiva, Zamberlan, Keen, Mammut en Dachstein.

Kom langs in de winkel of stuur direct je schoenen op.

Wandelschoenen verzolen van categorie A, B, C & D.


Gratis en vrijblijvend een prijsopgave opvragenFoto impressie

Hieronder een aantal voorbeelden van de door Schoenmaker Enschede vervangen zolen van wandelschoenen.

Lowa bergschoenen verzolen
Lowa bergschoenen nieuwe zolen
Hanwag verzolen
Voor en na het verzolen van Hanwag wandelschoenen
Hanwag Banks verzolen
Vergelijking van Meindl wandelschoenen voor en na verzoling met Vibram-zolen. Links zie je versleten zolen met minimale grip en slijtage, terwijl rechts de schoenen pronken met gloednieuwe Vibram-zolen die zorgen voor verbeterde grip en duurzaamheid. Het verzolen van Meindl wandelschoenen met Vibram-zolen verlengt hun levensduur en verbetert de prestaties op verschillende terreinen
Meindl bergschoenen 1 kant voorzien van een nieuwe stootrand, een nieuwe zool en het leer behandeld.
Schoenmaker Enschede - Meindl Bergschoenen verzolen
Meindl bergschoenen nieuwe zolen met demping
Hanwag bergschoenen verzolen
Hanwag bergschoenen nieuwe zolen
Verzolen van Lowa bergschoenen
Lowa bergschoenen nieuwe zolen en stootranden
Meindl wandelschoenen verzoling met Vibram
Meindl wandelschoenen verzolen
Schoenmaker Enschede - HAIX werkschoenen nieuwe zolen
HAIX werkschoenen nieuwe zolen
Werkschoenen verzolen, nieuwe zolen
Schoenmaker Enschede nieuwe zolen onder wandelschoenen, voor en na foto met Vibram zolen met demping.
Lowa bergschoenen nieuwe zolen
Verzolen van Meindl bergschoenen
Meindl bergschoenen nieuwe stootranden en zolen
Reparatie van Lowa wandelschoenen foto
Lage wandelschoenen van Lowa verzolen
Schoenmaker Enschede - Lowa wandelschoenen Verzolen
Lowa wandelschoenen nieuwe Vibram zolen
Lowa wandelschoenen herzolen
Lowa wandelschoenen nieuwe zolen
Schoenmaker Enschede - Hanwag wandelschoenen nieuwe zolen
Hanwag nieuwe zolen
Meindl lage wandelschoenen verzolen

Wanneer moet ik wandelschoenen verzolen?


Op deze afbeelding zie je wandelschoenen van 6 jaar (links), 8 jaar (midden) en 12 jaar (rechts) oud, waarvan het bovenleer nog steeds in zeer goede staat is, afgezien van de tussenzolen, die zijn geheel vergaan.

Ook zijn de randen uitgedroogd en vertonen barsten. Met nieuwe rubberen stootranden en Vibram zolen gaan deze wandelschoenen weer jaren mee.

Slijtage

Door het wandelen slijten de zolen van je wandelschoenen langzaam weg, je ziet dan dat het rubberen profiel van de hakken en zolen begint af te slijten. Bij wandelschoenen kan je doorlopen tot het rubberen profiel is weggesleten.

Als de demping nog in goede staat is, dan kan je alleen het rubberen profiel van de zolen laten vervangen (de slijtzool) zonder nieuwe demping.

De zolen laten los

Demping: Het belang van tijdige vervanging

Als de demping van je wandelschoenen verhard is of begint te verpulveren, dan kan het zijn dat de loopzool loslaat van de dempingslaag.

Dit proces, bekend als hydrolyse, is een natuurlijk uitdrogingsproces dat optreedt na verloop van tijd als gevolg van blootstelling aan factoren zoals vocht, warmte en gebruik.

Hydrolyse

Wanneer de demping van je wandelschoenen uitdroogt en verzwakt, kan dit de schokabsorptie en het loopcomfort tijdens het wandelen verminderen.

Bij Schoenmaker Enschede adviseren we je om de dempingslaag van je wandelschoenen te vervangen wanneer deze versleten of beschadigd is. Door tijdig de demping te laten vervangen, behoud je de optimale prestaties en bescherming van je wandelschoenen.

Stootranden: Bescherming en duurzaamheid

Naast demping kunnen wandelschoenen ook voorzien zijn van rubberen stootranden. Deze stootranden dienen ter bescherming van het materiaal van de schoen en kunnen na verloop van tijd slijten of uitdrogen.

Het is belangrijk om de staat van de stootranden regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Rubberen stootrand vertoond haarscheuren

Originele Vibram zolen

Bij Schoenmaker Enschede begrijpen we het belang van duurzame en hoogwaardige materialen bij het verzolen van bergschoenen en wandelschoenen.

Daarom maken we gebruik van gerenommeerde merken zoals Vibram en Dunlop. Deze merken staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en duurzaamheid.

Door te kiezen voor materialen van Vibram of Dunlop, kunnen we de stootranden van je wandelschoenen op een professionele en betrouwbare manier vervangen. Zo behoud je de duurzaamheid en bescherming van je schoenen.

Wat is de levensduur van wandelschoenen?

De levensduur van wandelschoenen kan oplopen tot meer dan 30 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de wandelschoen, hoeveel je er op loopt, hoe ze worden verzoold en hoe goed je ze onderhoudt.

Hoe vaak kan je wandelschoenen laten verzolen?

Als het verzolen van wandelschoenen professioneel wordt uitgevoerd, zoals bij Schoenmaker Enschede, dan kunnen wandelschoenen altijd weer opnieuw verzoold worden.

Als wandelschoenen onprofessioneel worden verzoold kunnen deze dusdanig beschadigd raken dat deze niet opnieuw verzoold kunnen worden.

Wat kost wandelschoenen verzolen?

De kosten voor het verzolen van wandelschoenen en bergschoenen variëren, maar gemiddeld liggen de kosten tussen de 30 en 100 euro, afhankelijk van het type wandelschoen.

Wil je precies weten wat het gaat kosten? Vul dan het formulier in en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Hoeveel kosten bespaar ik met verzolen?

Bijvoorbeeld van je wandelschoenen categorie A, Lowa Renegade van nieuwprijs +/- 160 euro zijn alleen de hakken schuin afgesleten. Weggooien is dan jammer, want nieuwe slijtvaste hakken van Vibram kosten 39,95.

Bij categorie B, C en D zijn nieuwe wandelschoenen vaak tussen de 200 – 400 euro, je bespaart dan vaak honderden euro’s als je ze opnieuw laat verzolen.

Garantie wandelschoenen

Als de demping begint te verpulveren (hydrolyse), dan geeft de fabrikant, zoals bijvoorbeeld Lowa, daar geen garantie op. Omdat dit een natuurlijk verouderingsproces is.

Fabrikanten kiezen voor dit PU materiaal vanwege de zeer hoge dempingseigenschappen. Wat wel onder de garantie valt zijn fabrieksfouten, die vaak direct zichtbaar zijn bij aanschaf.

Bij Schoenmaker Enschede staan we klaar om je wandelschoenen nieuw leven in te blazen door professionele verzoling. Hieronder leggen we uit hoe dit proces in zijn werk gaat als we wandelschoenen verzolen:

Hoe worden wandelschoenen verzoold?

 1. Grondige inspectie: Er wordt een grondige inspectie uitgevoerd. De slijtage aan de zolen en het onderwerk van de schoenen wordt gecontroleerd.
 2. Verwijderen van oude zolen: Vervolgens worden de oude zolen zorgvuldig verwijderd, met behulp van gespecialiseerd gereedschap en technieken om ervoor te zorgen dat het bovenwerk van de schoenen niet beschadigd raakt. Dit vereist een vaste hand en jarenlange expertise om mogelijke beschadigingen te voorkomen.
 3. Reiniging en voorbereiding: Na het verwijderen van de oude zolen wordt het oppervlak van de schoenen grondig schoon gemaakt. Eventuele lijmresten worden verwijderd en het oppervlak wordt klaar gemaakt om een goede hechting van de nieuwe zolen te waarborgen.
 4. Aanbrengen van nieuwe zolen: Nu is het tijd om de nieuwe zolen aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor berg- en wandelschoenen. De nieuwe zolen worden met zorg en precisie op de schoenen bevestigd, met behulp van de juiste lijm en technieken om een duurzame en stevige hechting te garanderen. Schoenmaker Enschede geeft garantie op de verlijming van de zolen.
 5. Uitharding en afwerking: Na het aanbrengen van de nieuwe zolen wordt de lijm verder uitgehard, zodat er een sterke binding vormt. Na het uitharden worden de schoenen zorgvuldig afgewerkt.
 6. Kwaliteitscontrole: Voordat de wandelschoenen aan de klant worden teruggegeven, wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd.

Waarom wandelschoenen verzolen bij Schoenmaker Enschede

Bij Schoenmaker Enschede zijn we trots op onze uitgebreide expertise en jarenlange ervaring in het verzolen van diverse soorten wandelschoenen. We hebben een team van hoogopgeleide schoenmakers, gespecialiseerd in het verzorgen en herstellen van schoenen en lederwaren.

Onze schoenmakers zijn goed bekend met de verschillende materialen en technieken die worden gebruikt bij wandelschoenen. Of je schoenen nu voorzien zijn van Vibram-zolen, Gore-Tex membraan of andere speciale eigenschappen. Wij hebben de kennis en vaardigheden om ze professioneel en zorgvuldig opnieuw te verzolen.

Bij Schoenmaker Enschede streven we ernaar om je wandelschoenen weer in optimale staat te brengen, zodat je ze weer met vertrouwen kunt dragen tijdens je volgende wandeltochten.

Klanttevredenheid is van het grootste belang voor ons, daarom werken we nauw samen met elke klant om ervoor te zorgen dat hun specifieke behoeften en wensen worden begrepen en vervuld.

Ben je opzoek naar een betrouwbare en professionele schoenspecialist die jouw wandelschoenen kan verzolen? Breng je schoenen naar onze winkel of stuur ze op en laat ons team van experts ervoor zorgen dat je wandelschoenen weer in topconditie zijn!

Wandelschoen artikelen

Bij Schoenmaker Enschede vind je een ruim assortiment aan wandelschoen benodigdheden om ze te reinigen, verzorgen of renoveren.

Inlegzolen

Ben je opzoek naar nieuwe wandelschoen inlegzolen? We hebben de keuze uit leren inlegzolen, schuim comfort inlegzolen of steunzolen geschikt voor wandelschoenen.

Veters

Zijn jouw wandelschoenveters versleten? Schoenmaker Enschede heeft wandelschoenveters van 120, 150 en 180 cm in diverse kleuren.

Verzorgingsartikelen

Heb je een wandelschoenen van glad leder, suède of nubuck? Dan hebben jouw wandelschoenen verzorging en bescherming nodig om ze zo lang mogelijk in mooi en in goede conditie te houden.

Vraag ons om advies hoe jouw wandelschoenen het beste kunt behandelen.

 • Waxcrème
 • Waxspray
 • Impregneerspray
 • Suedespray
 • Schoencrème
 • Combicare

Schoonmaakartikelen

Om wandelschoenen te reinigen hebben heb je keuze uit diverse schoonmaakmiddelen voor glad leder, suède, nubuck of textiel.

We geven graag advies over de mogelijkheden.

 • Suede/nubuck cleaner
 • Leder cleaner
 • Suedeborstel

Hoe verzorg ik wandelschoenen?

Per type wandelschoen kan de manier van verzorging verschillen, omdat er verschillende materialen gebruikt worden bij wandelschoenen. Zo kan het bovenmateriaal uit verschillende soorten leer bestaan, zoals suède, nubuck of glad leer.

De binnenkant kan gevoerd zijn met leer, maar meestal bestaat deze uit Gore-Tex (een waterdicht membraan).

Het beste kan je ons om advies vragen, we zullen dan het type wandelschoen bekijken en advies geven over de beste manier van verzorgen.

De meest standaard manier van verzorgen is: Grof vuil verwijderen met water en een borstel, dan met schoonmaakmiddel en een doek het leer schoonmaken, daarna een leerverzorgingscrème gebruiken die goed in het leer trekt.

Vervolgens een waxlaag aanbrengen, maar dat doe je alleen als de wandelschoen geen Gore-Tex aan de binnenkant heeft.

Hebben jou wandelschoenen wel Gore-Tex aan de binnenkant? Dan kan je het beste als laatst een impregneerspray gebruiken en geen wax, want dan kan het leer blijven ademen.

Wat is Gore-Tex?

Gore-Tex in wandelschoenen zorgt ervoor dat de schoenen volledig waterdicht zijn. De poriën van Gore-Tex zijn zo klein dat ze geen water doorlaten, maar ze zijn wel groot genoeg om transpiratie door te laten.

Hallux valgus & wandelschoenen

Heb je last van een knobbel aan de buitenkant van je grote teen? Dan heb je waarschijnlijk hallux valgus, één van de meest voorkomende voetproblemen. Je kunt wandelschoenen niet goed dragen vanwege de pijn.

Vooral bij wandelschoenen kan de pijn heviger zijn, omdat wandelschoenen vaak wat stugger zijn dan bijvoorbeeld sneakers. Schoenmaker Enschede heeft speciaal apparatuur om jouw wandelschoenen op die specifieke plek waar de knobbel zit te verzachten en verbreden. Hierna heb je geen last meer van de knobbel tijdens het lopen!

Naast hallux valgus oprekken is het aan te raden om gebruik te maken van geschikte inlegzooltjes die zorgen dat de knobbel minder naar buiten wordt gedrukt tijdens het lopen.

Beschadigd leer

Vertonen jouw wandelschoenen scheuren, barsten of gaten? Dat is vaak een teken van slecht of verkeerd onderhoud, maar zeker niet het einde van de levensduur van de wandelschoenen, want vrijwel alle beschadigingen kunnen worden gerepareerd. Ook losgelaten stiknaden of kapotte hielvoering kan goed worden hersteld.

FAQ: Wandelschoenen verzolen

 1. Kun je wandelschoenen laten verzolen?
  • Ja, het is mogelijk om wandelschoenen te laten verzolen door een wandelschoenspecialist.
 2. Wat is het verzolen van wandelschoenen?
  • Een proces waarbij de oude zolen van de wandelschoenen worden verwijderd en vervangen door nieuwe zolen. Dit wordt vaak gedaan om de levensduur van de wandelschoenen te verlengen en daarmee kosten te besparen.
 3. Waarom zou ik mijn wandelschoenen laten verzolen?
  • Het verzolen van wandelschoenen biedt vele voordelen. Het verlengd de levensduur van de wandelschoenen, waardoor je kosten bespaart op het kopen van nieuwe wandelschoenen. Bovendien kunnen nieuwe zolen zorgen voor een betere grip, demping en stabiliteit.
 4. Hoe vaak moeten wandelschoenen worden verzoold?
  • Het aantal keer dat wandelschoenen nieuwe zolen nodig hebben hangt af van verschillende factoren, zoals het type schoen en de kwaliteit van de materialen. Daarnaast de manier van afwikkeling, loophouding en het intensiteitsniveau van het gebruik. Over het algemeen wordt aangeraden om wandelschoenen te laten verzolen na ongeveer 500-1000 kilometer wandelen, maar dit kan dus sterk variëren.
 5. Hoe lang duurt het verzolen van wandelschoenen?
  • De tijd die nodig is om wandelschoenen te verzolen kan variëren, afhankelijk van wat er precies gerepareerd moet worden en de drukte. Over het algemeen houden we bij Schoenmaker Enschede een paar dagen tot een week aan om de reparatie van wandelschoenen te voltooien. Als je meer informatie wil over de levertijd van de reparaties, kan je ons daarover contacteren.
 6. Hoeveel kost het verzolen van wandelschoenen?
  • De kosten voor het verzolen van wandelschoenen zijn afhankelijk van verschillende factoren: zoals het type zolen dat de klant wenst, het merk van de schoenen en welke onderdelen van de schoen versleten zijn. De kosten voor het verzolen van wandelschoenen ligt meestal tussen de 34,95 en 99,95. Als je precies wilt weten wat de kosten zijn, dan kan je het beste even langskomen, bellen of een offerte opvragen via de website.
 7. Waar kan ik mijn wandelschoenen laten verzolen?
  • Je kunt je wandelschoenen laten verzolen bij een wandelschoenspecialist, zoals Schoenmaker Enschede. Het is belangrijk om een ervaren en betrouwbare specialist te kiezen die bekend is met het verzolen van wandelschoenen, zodat je kunt vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Je kan dus niet zomaar bij een willekeurige schoenmakerij je wandelschoenen laten verzolen, je hebt dus een specialist nodig zoals Schoenmaker Enschede die merken als Lowa, Meindl en Hanwag kan verzolen.
 8. Wat zijn de voordelen van het verzolen van wandelschoenen?
  • Het verzolen van wandelschoenen biedt verschillende voordelen. Het verlengt de levensduur van de schoenen, wat kostenbesparend is. Nieuwe zolen kunnen ook zorgen voor een betere grip op verschillende ondergronden, verbeterde demping en stabiliteit, en meer comfort tijdens het wandelen. Het kan ook de ecologische impact verminderen door het verlengen van de levensduur van de schoenen. Bovendien zijn oude wandelschoenen lekker ingelopen, ze zitten dus vaak comfortabeler dan nieuwe wandelschoenen.
 9. Kan ik mijn wandelschoenen zelf verzolen?
  • Zelfs veel ervaren schoenmakers kunnen deze werkzaamheden niet goed uitvoeren, dus het is voor een onervaren persoon bijna onmogelijk om wandelschoenen op de juiste manier te verzolen.
 10. Wat voor soort materialen worden gebruikt bij het verzolen van wandelschoenen?
  • Bij het verzolen van wandelschoenen worden verschillende materialen gebruikt, afhankelijk van de gewenste eigenschappen. Meestal worden duurzame rubberen zolen gebruikt die slijtvast zijn en een goede grip bieden. Andere materialen zoals EVA (ethyleenvinylacetaat) worden gebruikt voor demping en comfort. Schoenmaker Enschede gebruikt voornamelijk het merk Vibram vanwege de goede eigenschappen van de zolen.
 11. Hoe weet ik wanneer mijn wandelschoenen verzoold moeten worden?
  • Het is meestal tijd om je wandelschoenen te laten verzolen als de zolen gladde plekken vertonen, dus als het profiel is weggesleten of als je merkt dat de grip is verminderd. Ook als de tussenzool dunner aanvoelt of poreus is geworden moeten wandelschoenen opnieuw verzoold worden, want de schoenen hebben minder demping dan voorheen en de zool kan hierdoor loslaten. Vaak is slijtage ook goed te zien aan de onderkant van de hak aan de buitenkant, je ziet dan dat er een gat ontstaat waardoor de demping te zien is. Als je zeker wilt weten of je wandelschoenen aan verzoling toe zijn, dan kan je het beste langskomen in de winkel of een offerte opvragen via onze website.
 12. Zal het verzolen van mijn wandelschoenen de pasvorm beïnvloeden?
  • Het verzolen van wandelschoenen heeft bij Schoenmaker Enschede geen invloed op de pasvorm van wandelschoenen. Een goede specialist weet hiermee om te gaan.
 13. Kan ik de zool van mijn wandelschoenen meerdere keren laten verzolen?
  • Ja, in vrijwel alle gevallen kunnen wandelschoenen meerdere keren verzoold worden, ook als de rest van de schoenen niet in goede staat is. Want Schoenmaker Enschede kan zowel de zool als de bovenkant van de schoen renoveren. Denk aan scheuren, voering, veters, kleurherstel, verzorging, stiknaden en losgelaten randen.
 14. Kan ik elke wandelschoen laten verzolen?
  • Bij Schoenmaker Enschede kunnen alle type wandelschoenen opnieuw worden verzoold.
 15. Is het verzolen van wandelschoenen duurzaam?
  • Ja, het verzolen van wandelschoenen is een duurzame keuze. Door de levensduur van de schoenen te verlengen, draagt het bij aan verminderde afvalproductie en vermindert het de behoefte aan nieuwe schoenen. Dit helpt om de ecologische impact te verminderen en bevordert een meer duurzame consumptie.
 16. Zijn er alternatieven voor het verzolen van wandelschoenen?
  • Een alternatief is nieuwe wandelschoenen kopen, maar meestal is er bij Schoenmaker Enschede geen alternatief nodig, want verzoling is vrijwel altijd mogelijk.

Bekendste merken

MeindlLowaDubarry
HanwagScarpaLundhags
La SportivaMammutAlfa
DachsteinRaichleSalomon
ZamberlanJack WolfskinArc'teryx